top of page

Over Team l'Equino...

Eventing l'Equino werd opgericht in het magische jaar 1996 toen een gemotiveerd team jonge eventing ruiters vond dat de tijd rijp was om zelf een eigen wedstrijd te organiseren. 

Door de jaren heen is onze wedstrijd ontzettend geëvolueerd en uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde in België.

In 2005 organiseerden we voor het eerst op de terreinen van Baron Casier in Nokere, wat onze wedstrijd meteen tot een hoger en sterker niveau bracht. 

Onze track record is best imposant... 

Op onze CV vind je talloze Belgische Kampioenschappen voor Juniors & Young Riders, het cross-country onderdeel van het Europees Kampioenschap voor Pony's in 2009 en we richtten zelf de Belgische Kampioenschappen voor 6 en 7 jarige paarden op. Sinds 2021 organiseren we op internationaal niveau en tegenwoordig is dit zelfs de hoofdmoot van onze wedstrijd. 

Wat maakt ons zo uniek?!

We geven oprecht om de sport in al haar facetten! Het is een mooi vriendschappelijk familiegebeuren en we zouden dat nooit anders willen.

We bouwen en decoreren zelf alle hindernissen met ons creatief team van ruiters die ervaring hebben op nationaal en internationaal niveau. It takes a village to host an event this size... En dat zou gewoon onmogelijk zijn zonder de talloze vrijwilligers die ons keer op keer komen helpen!

Een gegeven waar wij ontzettend dankbaar voor zijn. 

 

We zijn ook bijzonder dankbaar aan alle landeigenaren, iedereen die een steentje bijdraagt, alle sponsors, alle ruiters & officials. Jullie maakten dit alles mogelijk samen met ons en we hopen jullie nog vele jaren te zien en te mogen verwelkomen. 

Ervaar wat l'Equino precies is, wat ons uniek maakt en breng ons een bezoek tijdens het eerste weekend van augustus. Laat je vervoeren door de unieke setting die we jullie bieden.

Team l'Equino

 

352235217_571501584892661_2410534485718515510_n_edited.jpg

Meet The Team

bottom of page