Wat is eventing?

Eventing is de triatlon van de paardensport.

Dressuur

Als eerste discipline van de eventing is er het dressuur onderdeel. Hier rijden ruiter en paard verschillende figuren in een afgezette ring van 20x40 of 20x80 voor de hogere reeksen.
Deze proef wordt beoordeeld door een officiële wedstrijdjury die punten geeft op de verschillende figuren die de combinatie rijdt.

Jumping

Als tweede onderdeel is er het jumping parcours, een discipline die bij de meeste mensen alom bekend is. Ruiter en paard moeten hierbij een springparcours afleggen dat uit verschillende losse hindernissen bestaat. Het is de bedoeling om dit parcours foutloos af te leggen binnen een bepaalde tijd. 

Cross country

Als derde en laatste onderdeel is er de cross-country die wordt gereden in de natuur. Bij ons vindt dit onderdeel plaats in het Kasteeldomein van Baron Casier te Nokere. De combinatie van ruiter en paard moet er ook binnen een bepaalde tijd een springparcours afleggen dat bestaat uit natuurhindernissen. Boomstammen, hagen, hekkens, watersprongen,... Kortom: een heuse uitdaging!

De prestaties van de drie verschillende disciplines worden op het einde van het weekend samengeteld en wie doorheen de wedstrijd het minste aantal strafpunten verzamelde wordt de winnaar van zijn reeks.

Klik hier voor meer informatie.