Officieel persbericht 2020

>>Download hier de pdf-versie<<

 

Wat is eventing?

Een eventing bestaat uit 3 onderdelen: dressuur, jumping en cross-country met natuurlijke hindernissen.

Dressuur

Als eerste discipline van de eventing is er het dressuur-onderdeel. Hier rijden ruiter en paard verschillende figuren in een afgezette ring van 20x40 of 20x80 voor de hogere reeksen. De combinatie rijdt verschillende figuren die worden beoordeeld door een officiële jury.

Zaterdag 1 augustus 2020 vanaf 9u00 op het middenplein van het Hippodroom Waregem.

 

 

 

Jumping

Als tweede onderdeel is er de jumping; een discipline die bij de meeste mensen alom is gekend. Ruiter en paard moeten hierbij een springparcours afleggen dat uit verschillende losse hindernissen bestaat. Het is de bedoeling om dit parcours foutloos af te leggen binnen een bepaalde tijd.

Zaterdag 1 augustus 2020 vanaf 10u30 op nieuwe eb- en vloedpiste Hippodroom Waregem.

Cross country

 

Als derde en laatste onderdeel is er de cross-country die wordt gereden in de natuur. Bij ons vindt dit onderdeel plaats in het Kasteeldomein van Baron Casier te Nokere. De combinatie van ruiter en paard moet er ook binnen een bepaalde tijd een springparcours afleggen dat bestaat uit natuurhindernissen. Boomstammen, hagen, hekkens, watersprongen, ... Kortom: een heuse uitdaging! Wij houden er aan - uniek in België - om onze hindernissen zelf te ontwerpen en te bouwen.

Zondag 2 augustus 2020 vanaf 09u00 in het Kasteel-park Baron Casier te Nokere.

De prestatie van de drie verschillende disciplines worden op het einde van het weekend samen-geteld en wie doorheen de wedstrijd het minste aantal strafpunten verzamelde wordt de winnaar van zijn reeks.

Topwedstrijd in België
Opnieuw doet de Nationale Federatie een beroep op het immer jeugdig enthousiasme van het team L’Equino door hen tijdens de Nationale Eventing ook het Belgisch Kampioenschap 6-jarige Paarden en het Belgisch Kampioenschap 7-jarige Paarden te laten organiseren. 

Een echt familie-evenement

Doordat wij kunnen rekenen op de steun van vele sponsors en sympathisanten blijven wij onze wedstrijd GRATIS aanbieden. Zowel te Waregem (Dressuur en Jumping) als te Nokere (CrossCountry) laten wij jong en oud kennismaken met de Eventingsport door de drempel zo laag mogelijk te houden. 

Ook dit jaar doet L'Equino zijn best om de allerkleinsten te verwennen door een heus kinderdorp te bouwen. We voorzien springkastelen, mogelijkheid om je laten grimeren, knutselen,... dus meer dan de moeite om zeker een kijkje te komen nemen!

Vrijdag 31 juli 2020: L'Equino Mid-Summer-Party

 • Aanvang: 21u30
  Locatie: Feesttent, Kasteeldomein Baron Casier Nokere

Zaterdag 1 augustus 2020

 • Dessuur:
  Aanvang: 9u00

  Locatie: Middenplein Hippodroom, Waregem

 • Jumping:
  Aanvang: 10u30

  Locatie: Nieuwe eb- en vloedpiste Hippodroom Waregem

 • Ruiteravond:
  The Triple Bar Waregem

Zondag 2 augustus 2020: Cross-country familie-event

 • Cross-Country met natuurllijke hindernissen
  Aanvang: 09u00 
  Locatie: Kasteeldomein Baron Casier Nokere

 • L'Equino Mid-summer BBQ
  Aanvang: 12u00 - 15u00

  Locatie: Kasteeldomein Baron Casier Nokere
          

Ons familie-evenement is volledig gratis. Op zondag wordt er 5 eur gevraagd per geparkeerde wagen.

Subcategorieën